Infektion i fingret

Jaja gott folk! Tillbaka med lite uppdatering om sjukdom som inte handlar om magen! Woho! I forra veckan gick jag till lakaren med ett finger som var uppenbart infekterat. Varfor vet jag inte men antagligen har en liten jaklig bakterie tagit sig in vid nageln. Fick antibiotika men efter 5 dagar var mitt finger lika rott, och annu lite storre.. Gick till en annan lakare och fick till och med genomga en liten operation. Han satte lokalbedovning och sedan snittade han ett litet snitt for att fa ur varet. Han anvande nagon nalliknande sak med en "trasa" for att torka rent i utrymmet dar varet varit innan. Allt gick fint och smartfritt.
Var pa aterbesok idag och allt sag bra ut. 3 dagar med antibiotika kvar och en liten linda runt fingret sedan ska jag vara tillbaka pa banan. Fordelen med att vara dalig i fingret ar att jag slipper diska ;) Nejda Lotta, jag ska ta igen det nar jag ar frisk!

Igar skulle Hogar ha oppnat men icke. Dar renoverar de for fullt och var tvugna att stanga en vecka till. Gustav ar dar och hjalper till med stadningen medan jag forsoker fordriva min semestervecka pa basta vis. Ska ivag pa bio snart. Nagon film med Adam Sandler tydligen.

Imorgon ska jag stada mitt rum. Insag efter lite gympa pa morgonen hur extremt skitigt mitt golv har blivit haha. Kanske kan vara vart att byta lakan ocksa.. Far ta mig ur semesterlunket nagra timmar imorgon helt enkelt!

Haromdagen var vi pa en fest utanfor en kyrka for ett helgon. Kanns lite motsagelsefullt att folk stod och drack sig redlosa precis som 15 aringar pa skolavslutningen. Men det var trevligt! Trots kylan.. Folk stod och dansade och de hade fyrverkerier och mat och liveband.

I helgen ska vi nog ta oss ut och dansa lite. Vi maste ju halla salsastegen varma.. Finns en hel del kvar att lara pa den fronten!

Clinica

Da var det semester. Semester i magsjukans tecken.. Har lamnat in ett prov idag och ska fa svar om knappa timman. Blir spannande och se om det ar nagot levande som lurar i tarmarna. Just nu gar jag dessutom pa antibiotika for jag har fatt nagon infektion i mitt ena finger. Lagom macho sjukdom men men haha.

I veckan var det tankt att jag skulle turista runt som en galning med har inte hunnit med sa mycket av den varan. Jag och Gustav tog oss i alla fall till klostret Santa Catalina. Det ar verkligen sjukt stort, som en liten stad i staden. Det som jag gillar mest med de gamla byggnaderna har i Arequipa ar alla de fina innergardarna. Klostret var inget undantag pa den fronten. Massor av innergardar malade i rott och blatt med apelsintrad och annat som gjorde det till en lummig plats i denna okenstad. Har faktiskt inte haft sa mycket skogabstinens som jag trodde innan jag akte hit. Det ar nog for att vi bor mitt i centrala stan och det hander sa mycket hela tiden. Fart och flakt ar bra bot mot hemlangtan och andra deppigheter!

I helgen tankte jag ta mig till en park som ligger nara Niña Maria, ca 15 minuter till fots. Den var stangd nar jag och Gustav gick dit tidigare i veckan och har tydligen bara oppet pa helgerna. Darfor har jag bestallt lite solsken till helgen sa jag kan njuta av en picnic i parken.

Haromdagen var jag pa bio har och det ar sjukt billigt jamfort med hemma. Betalade 8.5 soles, vilket inte ens ar 25 kronor. Helt okej! Filmen, encanto de la bestia, var dock extremt amerikansk sa far bli nagot lite mer spannande nasta gang.

Nej nu ar det dags att bege sig. Uppdaterar med lite fler bilder till helgen tror jag :)

Cursed

Befinner mig aterigen i Molliendo och har precis som forra gangen drabbats av en dalig mage... Snacka om trist nar man har ledigt och vill njuta av mat och annat till max. Jag lever istallet pa coca cola och brod! Men imorgon ar jag frisk. Det har jag bestallt. Tror mig ha dodat alla bakterier med min Cuba Libre ;)

Ar numera alltsa ledig 2 veckor och tanker bara njuta av att inte ha nagra masten och forsoka upptacka mer av Arequipas dolda skonheter. Hoppas allt ar fint dar hemma!


Bilder


Karneval i Puno

Hej hej!
Nu var det alldeles for langesedan jag skrev har. Sedan sist har jag hunnit med ytterligare en liten resa. Jag akte ivag i helgen till Puno, en stad belagen precis vid Titicacasjon. Reste tillsammans med nagra nagra peruaner som jag lart kanna genom en tysk volontar. Pa fredagen akte jag sjalv for de andra var tvugna att jobba och kom inte forran pa lordagen. Dock traffade jag pa en granne fran Arequipa och hade bade lunch och middagssallskap. Buena suerte!

Pa lordagen akte vi ut till de flytande oarna pa sjon. Det var riktigt haftigt att se hur de har konstruerat hela oar av vass och vi hade dessutom klarbla himmel! Pa kvallen daremot oste regnet ner.. Vi varmde oss med lite varmt vin och sedan tog vi oss till ett diskotek. Snacka om att vi fick upp varmen dar.. Det var sinnesjukt varmt pa det smockfulla diskoteket, och stamningen var pa topp!

Sondag morgon drog karnevalen igang pa riktigt. De dansade i olika gruppen genom hela stan. Vi hade nagra stolar precis intill karnevaltaget och hade perfekt utsikt over alla fargglada drakter. Riktigt maktigt! Olen cirkulerade flitigt hela tiden. Har anvander man bara ett eller tva glas som far ga runt och det gor pa nagot satt att stamningen blir lite mer intim. Riktigt kul!

Efter en liten siesta tog vi oss in till centrum dar diskoteken hade flyttat ut till gatan! I en glasogonbutik hade de placerat en bergssprangare och alla dansade utanfor och i butiken. Tror vi har en hel del att lara om hur man festar i Sverige haha.

Pa mandagen var det den stora karnevaldagen men tyvarr regnade det konstant och var svinkallt. Vi satt under ett skynke som snabbt lackte in da regnet samlades i polar. En eloge till dansarna som fortsatte i kylan trots minimala kjolar och allt!

Pa kvallen tog vi nattbussen och nu ar jag tillbaka i Arequipa igen. Dock borjar min 2 veckors semester pa fredag. Niña Maria stanger under de tva sista veckorna i februari och jag ska inleda med en till trip till stranden med Gustav och Lotta. Lite solpafyllning efter tva ganska regniga manader.

Danslektionerna har jag lagt ner.. Hiphop ar nog inget for mig haha. Min granne ar dock salsalarare och har lovat att han ska lara mig.

Ikvall ska vi fira en av flickorna som fyller ar under semestern! Ska leta efter en liten gava nu. Men forst lite bilder fran senaste tiden!

Helg i Arequipa!

Nu ar det helg och jag invigde den igar med att ga ut med nagra tyska tjejer och nagra peruaner till en bar. Det var riktigt trevligt och bra mojlighet att ova spanska, for vi pratar spanska med varandra istallet for engelska. Mar marker, nar man val borjar prata engelska med nagon, hur svart det ar att koppla bort spanskan. Den har verkligen tagit over allt hjarnutrymme haha. Det gar mycket battre att prata nu, och jag vagar mycket mer. Man maste bara slappa den dar oviljan att saga nagot som ar fel eller later dumt.

Just nu ska vi ga upp till Plazan och ata lunch. Det blir stammisstallet, La Boveda! Bien Aproveche ;D

Danza Moderna

Igar var jag och skrev in mig pa en dansskola och i februari manad ar jag uppbokad tva timmar varje mandag, tisdag och onsdag. Forhoppningsvis ska det underlatta for mig pa discoteken har. Jag tankte forovrigt kora en premiarutgang har i Arequipa imorgon med Julia, en tysk volontar som snart aker hem tyvarr. Imorgon kommer dessutom Gustav, en svensk volontar som ska bli min nya granne nu nar Lotta flyttar ut.

Fick reda pa igar att NM kommer halla stangt tva veckor i slutet av februari. Egentligen borde jag kanske resa jarnet da, men kanner mig ratt nojd som det ar. Ska nog ta mig till Titicacasjon men sedan racker det nastan for mig. Danslektionerna ar dessutom redan betalda..

Uppdaterar mer en annan gang! Men allt ar fint, ingen magsjuka langre, en aning forkyld och gillar livet haha :D

RSS 2.0