Inflyttad och inskolad!

Nu sitter jag i mitt rum, och det känns så otroligt skönt att kunna säga det. Fick flytta in redan i onsdags som tur var. Nog för att hostellivet är trevligt, men när man har skola att tänka på och måste planera sin tillvaro är det inte optimalt. Rummet är stort, med ett skrivbord, en liten soffa, en dubbelsäng, en garderob och en byrå. Trivs redan bra måste jag säga. Dock är värmen inte mycket att hurra för här i huset just nu.. Har gjort ett försök att åtgärda detta genom att köpa hundra värmeljus och lite blockljus. 
 
Lektionerna och seminarierna har dragit igång den här veckan också. Jag läser 3 kurser på samma gång (som de flesta här) och då har jag 1 lektion och 1 seminarium per kurs i veckan. Var lite orolig efter att ha läst igenom kursbeskrivningarna med läsdirektiven för varje vecka. Det är en hel del att läsa. Men efter första veckan känner jag mig väldigt lättad. Föreläsningarna var lätta att följa med i (om än något svårt att skriva anteckningar snabbt på engelska..) och seminarierna var vädligt avslappnade och det kändes inte som att det var så nitiskt att man skulle komma påläst. 
 
Kände till en början att språket hämmade mig lite på seminarierna. Antingen sa jag inte det jag ville, eller så sa jag det men då kändes det som att de i min grupp inte förstod riktigt vart jag ville komma. Det släppte dock på det andra seminariet när vi skulle debattera och vi fick den svåraste ståndpunkten. (att debattera för att behålla användadet av ordet "ras" inom sociologin). Då framförde jag ett bra argument och min grupp gjorde tummen upp haha. Universitetet här är förövrigt lite lustigt, det ligger bokstavligen talat utspritt i vanliga engelska hus. Känns lite mysigt och väldigt engelskt haha.
 
Nu ska jag snart gå ut och ta några öl med mina housemates Oliver och Marius. Det intrycket jag har fått av dem hittills är himla bra, det har redan blivit många skratt! Jag får se vart kvällen bär, börjar äntligen bli lite bättre från min förkylning så det blir nog inte något klubbande inatt, men man ska aldrig säga aldrig. Det var längesedan jag var så här förkyld. Fick gå ifrån på ett seminarium för jag fick en hostattack..
 
Jag utlovar härmed även lite bilder nu i helgen! Blir så mycket roligare när bloggen får lite färg!

Första skoldagen

I lördags gick jag på de två visningarna jag pratade om. Det ena rummet låg i ett hus som delades med 11 andra studenter. Tänk er filmen "Project X" så får ni nog en känsla av hur det såg ut där.. Muggar och ölflaskor spridda överallt, i trappan, i duscharna etc. Köket brukade vara vitt men det var knappt man såg det. Så nej tack haha, det blev det inte.

Visningen därefter var riktigt bra. Rummet låg dock i källarplan och hade tydligen två olika klubbar som grannar. På kvällen frågade en kille vars rum jag tidigare kollat på (och inte varit övertygad om p.g.a den dåligt städade toan) om jag ville ta en öl med honom och den andra killen som bodde i lägenheten. Jag tackade ja, och tog med mig Ellinor och passade på att kolla in lägenheten en extra gång. Vet inte om det var för att jag inte tände lampan på toaletten förra gången jag var där, men den här gången var det riktigt fräscht! Och rummet är superstort. Så efter en öl bestämde jag mig för att tacka ja till erbjudandet. Den andra killen jag ska dela lägenhet med visade sig vara en riktig komiker haha, så jag och Ellinor skrattade ikapp.

Under söndagen köpte jag lite kurslitteratur och sedan firade vi Australia day på hostelet. Det var himla mysigt. Dagen efter flyttade Ellinor in i sitt studentkorridorsrum så jag följde med dit. På kvällen var det pub-quiz för Erasmusstudenter. Trots att vi kom på 4e plats var det en riktigt trevlig kväll. Vet inte om ölen var någon höjdare för min förkylning som har blivit ännu värre..

Idag flyttade jag in på golvet i Ellinors rum haha. Köpte ett liggunderlag, så här ska jag bo till på lördag när mitt hyreskontrakt börjar. NEJ, korrigering, jag flyttar tydligen in på torsdag istället (fick precis ett sms) YAAY. Jag längtar tills jag får packa upp min väska!!

Hade även min första föreläsning idag. Den gick väl bra, lite svårt att hänga med när begreppen är på engelska, men det kommer nog snart. Har tragglat mig igenom några texter som skall läsas inför seminariet.. Det är 1. inte superintressant 2. svårt med engelskan = jag läser extreeeemt långsamt. Verkar vara helt sjukt mycket att läsa så vi får väl se hur det här ska gå haha, jag och Ellinor är smått skeptiska.

Registrering

Idag har vi varit och registrerat oss på våra kurser. Jag bytte en av mina mot en som verkar betydligt mycket intressantare och det var inga problem. Sedan har vi även haft ett till välkomstmöte med den samhällsvetenskapliga sektionen. Det verkar nästan bara vara studenter från USA, Kanada och Australien som ska läsa där. Jag hade hoppats på fler som skulle få tampas med lite språkbarriärer så att man känner att man har flera som sitter i samma båt haha.

Tyvärr fick jag inte rummet jag var och kollade på igår :(. Så större delen av eftermiddagen och kvällen har spenderats med att kolla runt lite mer efter boende på nätet. Har spikat 2 visningar imorgon, och en på söndag. Förhoppningsvis får jag svar från ytterligare en som verkade väldigt lovande. Jag har ju annars erbjudandet från en lägenhet jag var och kollade på för några dagar sedan kvar. Men jag tror att jag ska ha lite is i magen för det var inte så bra standard trots allt. Hade känns bra om badrummet var liiiite större (det var designat för pygméer) och om det var lite fräschare (inga suspekta hår på toaringen och annat snusk tack..). Jag är ingen kräsen person, men tror att man kan hitta bättre om man bara har lite flyt. Så imorgon ber jag er återigen att hålla tummarna haha! ;)

Annars har vi suttit lite här med våra australiensiska hostelbuddies och planerat in ett litet firande av australia day på söndag. Det ska bli kul. Vi hade tänkt gå till puben ikväll men det blev inte så. Det har varit så ruggigt ute (och inne..) så vi har hållt oss till tekopparna idag. Känner att jag börjar få lite ont i halsen dessutom :S. Inte bra. Speciellt inte med tanke på att jag och Ellinor ska dela hostelrum i några dagar. Får inte smitta henne! Så jag ska tänka mig frisk nu är planen.

Välkomstsnack och drömvisningen

Hej allesammans!
Idag hade vi en liten kort introduktion för Erasmusstudenter. Vi var inte speciellt många, kanske ett tjugotal, vilket är lite märkligt då föreläsaren berättade att det går 2000 internationella studenter på universitetet. Misstänker att de flesta börjar på höstterminen. Efter informationen fixade vi lite med studentkort och annat. Kikade precis in på hemsidan med information om scheman och liknande och det verkar vara never-ending litteraturlistor.. Hoppas att det mesta är frivilligt.
 
Nu på kvällen har jag varit på en riktig drömvisning. Det var ett litet radhus som ligger supernära skolan, kan inte ta mer än 3 minuter att gå. Huset var ljust och fräscht (i engelska mått) och mannen och kvinnan som bor där verkade väldigt trevliga och lugna. Hyran är dessutom inte alls speciellt hög (också i engelska mått..) så jag kan inte säga något negativt om stället. De har givetvis haft många som har varit intresserade av rummet men jag håller ändå tummarna för att jag gjorde ett gott intryck. Troligen skulle de höra av sig redan imorgon med besked så håll tummarna för mig nu!! Ursäkta att det blir mycket boendesnack och noll bilder och annat, men det är lite så tillvaron ser ut just nu haha. Håll ut, det kommer mer äventyr, stadsintryck, bilder och skolinfo senare!

Vad gör väl en skabbig toa?

Idag har jakten på det perfekta boendet fortsatt. En av lägenheterna verkar helt okej. Den är väldigt liten och toaletten var inte speciellt fräsch, men det positiva är att rummet var sort, köket fräscht och hyran låg för ett så attraktivt område. Jag har i princip tackat ja till stället. Dock är jag lite sneeky för jag har faktiskt en till visning imorgon. Bilderna på det stället ser väldigt lovande ut och läget är ännu bättre. Men givetvis är det många som har visat intresse så det är antagligen ganska kört.

Annars har jag och Ellinor ätit middag på mitt hostel tillsammans med ett trevligt australiensiskt par nu under kvällen. Riktigt skönt att bara prata om något som inte involverar boende för en stund.

Imorgon har vi information för Erasmusstudenter vid 14 sedan har jag visningen vid 17.30. I övrigt är planen att bara ta en rejäl sovmorgon och vila lite!

Bristol

Okej, äntligen en lugn stund och möjlighet att uppdatera er där hemma. För er som inte vet befinner jag mig just nu i Bristol ochs ska påbörja min utbytestermin här om några dagar.

Flyg och bussresan hit igår gick väldigt smidigt. Jag åkte tillsammans med Ellinor, en tjej som läser samma program som mig men en annan inriktning. Jag hängde på henne till hotellet hon hade bokat och tog en natt där jag också. Eftersom vi kom fram på förmiddagen tog vi oss en lunch och sedan satte vi igång direkt med bostadssökandet. Gisses vilken djungel. Det är så svårt att veta vilka områden som är bra, och vilka man verkligen bör undvika.. Vi skrev till en hel del personer och lyckades skrapa ihop några visningar var till idag.

Min första visning var ett skämt haha. Kom dit och kände ett moln med marijuanarök utanför lägenhetshuset. När jag kom in i lägenheten fick jag kämpa för att hålla minen för det var något av det skabbigste jag sett (och luktat..). Nästa ställe hade delat badrum och kök, men det var väl dugligt. Det sista stället var helt underbart men hade 35 andra intresserade så chansen att jag utmärkte mig känns inte så stor haha. Ellinor hade inte mycket mer tur.

Inatt sover jag på ett hostel istället, det är lite mer budgetvänligt. Har lyckats få till 2 visningar imorgon också så jag håller verkligen tummarna för att de är något att ha! :) Som ni hör har vi inte hunnit se oss runt och få en känsla för staden riktigt än utan vi har mest irrat runt och letat boende, men förhoppningsvis är det snart klirat och då ska jag uppdatera er om hur Bristol är.

RSS 2.0