Bath, fish & chips etc.

Oj, nu var det visst ett tag sedan sist.. Tiden går bevisligen på tok för fort! Erasmusfesten förra fredagen var riktigt rolig. Vi gick en lite lätt omväg på vägen dit och promenaden som skulle tagit 30 minuter tog istället 1 timma. Men inte deppade vi för det. Festhuset var inte alls stort, väldigt litet skulle jag nog vilja påstå. Ett mirakel att alla 55 personerna fick plats, men det var visserligen en kamp att försöka knö sig fram till bålen.. Vi stannade där till midnatt och sedan gick vi ut.

Samma helg åkte jag, en colombiansk klasskompis och Ellinor till Bath. Vi var där över dagen och gick till Romerska baden, ett modemuseum och en gigantisk kyrka. Jag är inte superförtjust i museum, men det var mysigt!

Under veckan som har varit har jag hängt med de jag bor med en del, gymmat lite och skrivit lite på mina uppsatser. Ganska lite spännande att förtälja, vardagsliv men jag stortrivs! :)

I fredags lagade jag tacos och åt tillsammans med en av killarna jag bor med, hans kompis och Ellinor. Vi gick sedan på en liten hemmasnickrad barrunda. 4 stop hann vi med och hade en riktigt rolig kväll/natt!

På lördagen var jag av förklarliga anledningar ganska trött, men jag och Ellinor bockade av ännu en matupplevelse när vi åt fish and chips. Det var smarrigt och passade bra som bakismat. Idag har jag faktiskt varit lite produktiv och fått skrivit ganska mycket på min ena uppsats. Jag och Ellinor satt hemma hos henne och pluggade lite tillsammans också. Lite mindre deppigt att plugga när man är två haha.

Uppsatser högt och lågt!

Okej, det stormar och har sig här i UK. Funderar på att göra allvar av mitt tidigare skämt och gå med i "zombie apocalypse society". Känns faktiskt som att jordens undergång närmar sig lite haha. Jag och Ellinor tog oss ut på en promenad i söndags. Vi gick till en park/joggingstråk som heter The Downs. Det var härligt att få se lite grönt och slippa tänka vänstertrafikvänstertrafikaaaah. Man hade fin utsikt över floden och bron också, så nästa gången kanske kameran åker med. Dock varade idyllen inte länge... På väg tillbaka började det hagla. Aja tänkte vi, inte så farligt, vi hade paraply med oss. Sedan brakade helvetet lös haha. Det började blåsa storm och hagla samtidigt. Eftersom det blåste från sidan fick vi använda våra paraplyer mer som sköldar. Kan ju säga såhär, när det äntligen höll upp och slutade blåsa såg det ut som om jag stampat på och knycklat ihop mitt paraply..

Efter ett klädbyte tyckte vi att vi var välförtjänta av en sunday roast. Vi tog biff, och det serverades med sås, rostade potatisar och grönsaker och någon konstig brödliknande sak (fortfarande oklart vad det var). Det var supergott! Det blev givetvis en obligatorisk efterrätt också, både jag och Ellinor är svaga för sötsaker. Jag tog pudding (lite sockerkaksaktigt fast med torkad frukt) och den serverades med hemmagjord varm kolasås och glass. I WAS IN HEAVEN. Det var en hit vill jag lova! Kommer bli mer av den varan!

I måndags började gymmandet. För att kompensera lite för all öl och alla sötsaker. ;) Har varit där idag också på första passet. Det blev zumba och jag kan inte påstå att jag kände mig speciellt graciös eller sexig, men men, skrattade gott och svettades gjorde jag.

På fredag är det alla hjärtans dag. Den ska vi fira med en Erasmusfest. Den är döpt till Project X och för alla som har sett filmen så kan man väl lugnt säga att det ger höga förhoppningar om galenskap haha. Klädkoden är stoppljus, grön för singel. Får väl handla någon grön accessoar då..

Fick mejl idag om att vi erasmusstudenter har rätt att välja om vi vill skriva uppsats eller prov i våra kurser. Just nu har jag två prov och en uppsats. Tror jag ska byta så jag har uppsats i alla tre kurserna. Det kommer bli saftigt att skriva cirka 40 sidor sammanlagt till mitten av maj. (alla deadlines är ungefär samtidigt). Men fördelen är att det inte kommer några chockmoment, ingen risk för blackout, inget trassel med stavning eller sökande efter rätt ord på provet och att jag kommer vara klar någon gång i mitten av maj. :) Så det får nog bli så!

Utgång

I fredags tog jag och Ellinor en promenad till Primark och HM. Garderoben behöver definitivt utökas haha. Behöver nya skor och nya klänningar, ja nytt av det mesta egentligen. Kom hem med en plånbok och två cardigans i alla fall. Med tanke på hur vädret har varit hittills så kan nog ett par stövlar vara en bra investering..

Efter shoppingen gick vi hem till mig och lagade lite mat och sedan tog vi några cider med grabbarna innan vi gick ut till en pub. Där mötte vi upp några vänner till en av killarna. Vi drack varsin guiness som en av tjejerna så vänligt berättade innehåller lika många kalorier som en roast dinner. Sedan stängde stället och vi tog oss till en annan pub/klubb. Det var ett väldigt speciellt ställe, med musik från förr och människor från en annan planet haha. Man kan lugnt konstatera att Bristol är mer drogliberalt än Sverige, och mer liberalt på de flesta sätt egentligen. Vi behövde inte visa något leg när vi gick in för att ta ett exempel. Hade en kul kväll med en del dans!

Igår var det stormigt och regnigt här. Ellinor och jag körde vidare på matlagningstraditionen, den här gången hemma hos henne. Sedan såg vi på Hope Springs på hennes dator, den var lite småmysig men inget speciellt så.

Idag verkar vindarna hålla i sig och regnet likaså, så risken finns att jag håller mig i pyjamasen hela dagen.. Kanske ska börja läsa en av mina hundra böcker jag har i kurserna. Vad är väl en pluggfri helg?

Några bilder till från helgens rundtur i stan

 

Vart tog veckan vägen!?

Jag tycker det är lite skrämmande att tiden går så fort. Det betyder att våra "formative" uppsatser/prov snart ska göras. Det är inte betygsgrundande men måste likförbannat göras. Jaja, den dagen den sorgen.
 
Är nöjd med mina kursval än så länge. "Etnicitet & Racism", "nutida samhälleliga ojämnlikheter" och "media/kultur/samhälle" heter de. Det är lite roligt att under båda föreläsningarna om ojämnlikhet har Sverige hamnat bland topp 3 i princip i alla mätningarna. Vi har pratat om att länder tjärnar på att minska klyftorna inom landet. Man bör alltså inte kolla så mycket på BNP som är medelvärde utan spannet mellan de som har det bäst/sämst inom samma land. Då visar det sig att hälsa och alla möjliga variabler blir bättre om klyftorna är mindre även om landets BNP i jämförelse med ett annat kan vara sämre. Så vad vi har verkar inte vara det viktiga, utan vad vi har i förhållande till andra i vår närhet. Ursäkta pluggsnacket men jag tycker att det är roligt att se att Sverige trots allt är ett bra land att leva. Kan vara lite peppande när man står i ösregn/snö och väntar på ett sent tåg ;)
 
Vad har jag annars gjort sedan senast.. Jo, det var stadsvandring i söndags. Den var trevlig även om vi mest gick till platser jag och Ellinor redan hade sett. Solen sken i alla fall för ovanlighetens skull!! Rundan avslutades med ett glas på puben. I veckan har jag mest suttit inne (det har regnat och blåst mycket) och läst artikel efter artikel. Måste säga att läsbördan är väldigt hög.. Har massor med långa artiklar i varje ämne varje vecka, sedan har varje kurs dessutom flera böcker som är "core reading" och de har jag inte ens hunnit tänka på.. Oh well, det ska väl gå det med, det brukar lösa sig på ett eller annat sätt (plugga hela helgen lång..)

Lite bilder

 
 
Första bilden är på mitt rum :) och jag vet, jag har redan lyckats stöka ner rejält. Andra är på en vanlig gata här i stan. Den tredje är på Suspension Bridge, ett känt turistmål här i Bristol. Sista bilden är på gatan där jag bor. Lägenheten är ovanför restaurangen i svart på vänstra sidan. Den är förövrigt en Michelinstjärn-restaurang, så dit måste jag göra ett besök!
 
Okej, det blev visst en tur på stan igår trots allt. Vi tog en cider var här hemma innan vi gick till en hemmafest hos en av killarnas kompis. Det var ett trevligt gäng vi kom hem till så där stannade vi nog till midnatt. Sedan gick vi till en klubb som heter Bunker. Det var verkligen om en bunker haha. Sjukt mycket folk och bevittnade två slagsmål under ganska kort tid haha.. Hade en trevlig kväll med killarna i alla fall och efter ett kebabstopp på vägen hem tror jag att jag kom i säng vid halv fem på morgonen..

Idag har jag turistat lite med Ellinor. Vi gick till Suspension Bridge och tänkte att vi skulle passa på att fota lite när vädret var så fint. Givetvis började det regna och blåsa storm strax innan vi var framme haha. Så ja, det blev några grådassiga foton, men bättre än inget. Nu på kvällen gjorde vi hemmagjord pizza och bjöd mina housemates på. Insåg att vi måste ha suttit och snackat på deras rum i 2 timmar. De tycks alltid ha massa sköna historier att berätta, och bjuder gärna på sig själva, så tider går väldigt fort.

Som jag har lovat ska ni få se lite bilder. Det kommer nog fler imorgon för då ska vi på stadsvandring för Erasmusstudenter.

Vi avslutar med en till bild på mitt rum.

RSS 2.0